img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-7-2024 15:15

Sfeerimpressie bezoek vloot historische schepen aan Maasbracht

Maasbracht - 23 juli 2024 - De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) bestaat dit jaar 50 jaar. Om deze mijlpaal te vieren organiseert de vereniging een erfgoedtour van 1000 kilometer met honderden historische schepen dwars door Nederland. Van maandag 15 juli tot woensdag 17 juli deed de vloot Maasbracht aan. Deltalimburg.nl ging een kijkje nemen bij de aankomst in de haven van Maasbracht.

Tijdens de erfgoedtour worden zestien steden en alle 12 provincies bezocht. De erfgoedtour is op 6 juli in Middelburg begonnen en eindigt op 18 augustus in Hasselt (Ov).

Mede door de inzet van het Maas Binnenvaartmuseum meerde de vloot, bestaande uit tal van  historische schepen zoal tjalken, klippers, aken, botters en sleepboten op 15 juli aan in de haven van Maasbracht.
 
Met de toer wil de verenging aandacht vragen voor de steeds maar toenemende maatregelen die het op den duur onmogelijk maken om de historische vaartuigen nog in de vaart te houden.
 
Onderweg groeit een kunstwerk dat op een dekschuit meegevoerd wordt uit tot iets heel bijzonders in Hasselt. Vervaardigd met uitsluitend gebruik van traditionele scheepsambachten. Iedere etappeplaats verzorgt een eigen programma voor publiek en schippers. Op de Terra Nova wordt een permanente expositie ingericht.

Foto en videoreportage: Gerard van den Braak en Pieter Cornelissen|DeltaLimburg.nl
230724/HvL

Wellicht interessant